Bewoners Nieuwsbrief

Vijfde uitgave vrijdag2 juni 2000


Enschede, 2 juni 2000

Beste bewoner(s),

Deze nieuwsbrief staat onder andere in het teken van de herdenkingsbijeenkomst van 8 juni in de Diekmanhal. Eerder verschenen Bewoners Nieuwsbrieven op 21, 24, 30 en 31 mei. Heeft u deze uitgaven niet ontvangen, dan kunt u deze afhalen bij het Servicecentrum Noord of bij het Informatie en Adviescentrum aan het Molenplein. De Bewoners Nieuwsbrieven worden ook vertaald in het Turks en het Engels en zijn ook beschikbaar bij het Servicecentrum Noord en het Informatie en Adviescentrum aan het Molenplein.

Aan deze en aan de eerder verstrekte Bewoners Nieuwsbrieven kunt u geen rechten ontlenen.

Als u deze Bewoners Nieuwsbrief niet ontvangt op uw (tijdelijk) adres, betekent dat mogelijk dat de gemeente uw nieuwe (tijdelijke) adres nog niet kent: NEEM CONTACT OP MET HET IAC!
Telefoon 0800-1100 (gratis) en geef uw adres alsnog door.

De vorige Bewoners Nieuwsbrieven zijn ook op deze site te vinden:


INFORMATIE EN OPVANG

Informatie- en Adviescentrum (IAC) - MOLENPLEIN

Het Informatie- en Adviescentrum voor de gedupeerden van de vuurwerkramp is sinds woensdag 24 mei op volle sterkte en is gevestigd aan het Molenplein 1.

Het informatiecentrum is telefonisch bereikbaar op nummer 0800-1100 (24 uur per dag).

Openingstijden IAC - MOLENPLEIN


SOBERE HERDENKINGSBIJEENKOMST OP DONDERDAG 8 JUNI IN DE DIEKMANHAL

De gemeente Enschede organiseert op donderdag 8 juni a.s. een herdenkingsbijeenkomst. De herdenking van de slachtoffers wordt gehouden in en om de Diekmanhal en begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. RTV-Oost brengt een live-verslag op radio en TV, andere tv-camera’s worden niet toegelaten.

Tijdens deze bijeenkomst herdenken we hen die zijn overleden of vermist worden en staan we stil bij het leed dat anderen is aangedaan. Voor de nabestaanden worden in de Diekmanhal plaatsen gereserveerd. Daarnaast krijgen de bewoners uit het ontruimde gebied binnen de schuttingen toegangskaarten toegezonden.
Omdat er niet voor iedereen plaats is in de hal, wordt er voor de Diekmanhal, in de openlucht, een groot beeldscherm geplaatst. Daar zijn zit- en staanplaatsen, vanwaar de bijeenkomst goed te volgen zal zijn. Hiervoor zijn geen kaarten nodig.


ADVIEZEN OVER TECHNISCHE STAAT WONINGEN
Er bereiken zowel ons als de Vereniging Eigen Huis en de Stichting Stedelijk Wonen vragen over de technische staat van particuliere woningen in het door de vuurwerkramp getroffen gebied. Zowel de Vereniging Eigen Huis als de Stichting Stedelijk Wonen hebben zich bereid verklaard ter zake (technische) adviezen te verstrekken.
U kunt hiervoor terecht bij:
Vereniging Eigen Huis, telefoonnummer 033 4507750;
Stichting Stedelijk Wonen, telefoonnummer 053 4343565


Afhalen Post
Post die niet aan het huisadres bezorgd kan worden kunt u op werkdagen – voor 12 uur- afhalen bij het postkantoor PTT Post Rigtersbleek, Westend 1.
Voor nadere informatie kunt u gratis bellen: 0800 0417


Praten helpt
Het Informatie- en Adviescentrum aan het Molenplein heeft, net als wijkcentrum Het Kompas, een "huiskamer" ingericht waar u tercht kunt voor een praatje en een luisterend oor.


Belangrijke adressen en telefoonnummers